Ga verder naar:
Het eerste hapje van je baby
De ontwikkeling van je baby gaat razendsnel! Voor je het weet is het eerste hapje van jouw baby een feit. Houd je camera in de aanslag, want de eerste hapjes zullen waarschijnlijk niet zonder knoeien en grappige gezichtjes gaan. Alweer een bijzondere mijlpaal om vast te leggen!
Wanneer mag je baby de eerste hapjes eten?
Als je baby vier maanden oud is, kun je beginnen met de eerste hapjes. Omdat je kleintje nog niet eerder vast voedsel heeft gegeten, kun je het beste een paar hapjes fijn gepureerde groente of fruit aanbieden. Zo kun je je kindje laten wennen aan een andere textuur en aan nieuwe smaken. Begin met wat zachte smaken, zoals bijvoorbeeld bloemkool, pompoen, banaan of peer, zodat de overgang vanaf melk niet zo groot is.
Naarmate je kindje wat ouder wordt, kun je steeds meer gaan variëren en ook aardappel, rijst, pasta en vlees of vis aan het gerecht toevoegen. Honing, rauw vlees, rauwe vis en producten waar veel zout in zit, kun je je kleintje beter niet te eten geven.
Hoeveel vast voedsel mag je baby eten?
De eerste hapjes van je baby zijn echt bedoeld om te wennen aan vast voedsel. Ze vervangen de melk-of flesvoeding dus niet. Pas wanneer je kindje rond de acht maanden oud is, kun je de melk langzaamaan gaan vervangen door vast voedsel. Ook kun je je baby steeds meer laten wennen aan kleine stukjes brood, maar laat de korstjes nog even achterwege. Rond de eerste verjaardag van je kleintje kan je kindje met de pot mee-eten. Let er wel op dat je het eten nog steeds fijn aanbiedt, dus zonder grote stukjes.
Vast voedsel = andere ontlasting
Wanneer je kleintje andere voeding dan melk binnenkrijgt, zal ook de ontlasting van je baby veranderen. De ontlasting wordt dikker en krijgt een sterkere geur. Het ‘echte’ verschonen gaat nu beginnen: schone luiers, Zwitsal Billendoekjes en zinkzalf in de aanslag!
Populaire producten
Zwitsal Sensitive Billendoekjes met verzachtende olie zijn bedoeld voor de gevoelige babyhuid en hebben een mild reinigende werking. De billendoekjes helpen ook om uitslag van de luier te voorkomen. Dit komt doordat alle doekjes van Zwitsal een zinkzalfbestanddeel bevatten. Dit neutraliseert de agressieve werking van de urine. Verder bevatten de doekjes ook nog kamille-extracten, waardoor de huid lekker verzacht kan worden. Zo hebben de billendoekjes niet alleen een reinigende werking, maar ook nog een verzorgende werking.
Ze houden de babybilletjes dus zacht en beschermd. Daarnaast helpen ze om rode billetjes te voorkomen. Verder zijn Zwitsal Sensitive Billendoekjes erg praktisch. De doekjes zijn namelijk makkelijk één voor één uit de verpakking te halen. Bovendien zijn ze sterk en stevig, zodat ze niet snel zullen scheuren. Daarmee zijn de billendoekjes van Zwitsal dus heel fijn in gebruik. Uiteraard worden Zwitsal Sensitive Billendoekjes uitvoerig dermatologisch getest en zijn ze pH-huidneutraal en alcoholvrij.
Je weet dus zeker dat je het beste in huis haalt voor je kindje. Kortom, Zwitsal Sensitive Billendoekjes zorgen voor een leuk momentje voor jezelf en je baby bij elke luierwisseling. Zwitsal, we weten hoe het voelt.