Ga verder naar:
Voorbereiding op de bevalling
Als je zwanger bent, gebeurt er van alles in je lichaam. De hormonen gieren door je lijf, er groeit een klein mensje in je buik en misschien krijg je ook wel last van zwangerschapsmisselijkheid. Sommige zwangeren voelen zich af en toe misselijk, terwijl anderen zich flink beroerd kunnen voelen en veel overgeven. Daarom van Zwitsal voor jou: vijf vragen over zwangerschapsmisselijkheid, inclusief antwoord.
Dit zijn de vijf meest gestelde vragen over zwangerschapsmisselijkheid
1. Wat is zwangerschapsmisselijkheid?
Wanneer je misselijk bent tijdens de zwangerschap, wordt er gesproken van zwangerschapsmisselijkheid. De oorzaak is niet exact bekend, maar waarschijnlijk spelen hormonen een rol. De mate en vorm van misselijkheid verschillen per vrouw. Zo zijn er vrouwen die alleen in de ochtend misselijk zijn, terwijl anderen gedurende de dag één of meerdere keren moeten spugen.
2. Vanaf welk moment in de zwangerschap kun je last krijgen van zwangerschapsmisselijkheid?
Het moment waarop je voor het eerst misselijk bent, verschilt per vrouw. Sommige vrouwen zijn al misselijk voordat ze een zwangerschapstest hebben gedaan. Anderen krijgen later in het eerste trimester pas klachten.
3. Tot wanneer houd je last van misselijkheid?
Veel vrouwen hebben alleen in het eerste trimester last van misselijkheid, de misselijkheid gaat vaak vanzelf weer over. Slechts een klein gedeelte van de zwangeren heeft bij 20 weken zwangerschap nog steeds klachten.
4. Moet je naar de huisarts als je last hebt van zwangerschapsmisselijkheid?
Heb je veel last van de misselijkheid? Vraag je huisarts, verloskundige of gynaecoloog dan om advies.
5. Wat kun je doen om de klachten te verminderen?
Om de klachten te verminderen kun je onder andere het volgende doen:
- Eet en drink steeds kleine hoeveelheden en probeer een lege maag te voorkomen.
- Loop buiten een rondje, de frisse lucht kan je goed doen.
- Drink gemberthee of muntthee, dit kan de misselijkheid verminderen.
- Probeer iets hartigs te eten in plaats van zoet.
- Eet iets licht verteerbaars, zoals een cracker of rijstwafel, en eet zo min mogelijk vet voedsel.
- Drink voldoende om uitdroging te voorkomen, zoals bouillon. Bouillon kan er voor zorgen dat je je minder misselijk voelt.
- Neem voldoende rust. Voel je je moe? Ga dan lekker even liggen.
Heb jij last van zwangerschapsmisselijkheid? We hopen dat je je snel weer beter voelt en dat je desondanks kan genieten van deze bijzondere periode in je leven. Nog even, dan is je kleintje er!
Gerelateerde Inspiratie
Populaire producten
Zwitsal Sensitive Billendoekjes met verzachtende olie zijn bedoeld voor de gevoelige babyhuid en hebben een mild reinigende werking. De billendoekjes helpen ook om uitslag van de luier te voorkomen. Dit komt doordat alle doekjes van Zwitsal een zinkzalfbestanddeel bevatten. Dit neutraliseert de agressieve werking van de urine. Verder bevatten de doekjes ook nog kamille-extracten, waardoor de huid lekker verzacht kan worden. Zo hebben de billendoekjes niet alleen een reinigende werking, maar ook nog een verzorgende werking.
Ze houden de babybilletjes dus zacht en beschermd. Daarnaast helpen ze om rode billetjes te voorkomen. Verder zijn Zwitsal Sensitive Billendoekjes erg praktisch. De doekjes zijn namelijk makkelijk één voor één uit de verpakking te halen. Bovendien zijn ze sterk en stevig, zodat ze niet snel zullen scheuren. Daarmee zijn de billendoekjes van Zwitsal dus heel fijn in gebruik. Uiteraard worden Zwitsal Sensitive Billendoekjes uitvoerig dermatologisch getest en zijn ze pH-huidneutraal en alcoholvrij.
Je weet dus zeker dat je het beste in huis haalt voor je kindje. Kortom, Zwitsal Sensitive Billendoekjes zorgen voor een leuk momentje voor jezelf en je baby bij elke luierwisseling. Zwitsal, we weten hoe het voelt.